ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥ / συνεντευξεις

<Πίσω στη Λίστα

ΕΡΩΤΗΣΗ 29/6/2017

ΠΡΟΣ: Τον Αξιότιμο Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: Αναφορικά με την υποχρηματοδότηση της ορθοπαιδικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου «Παίδων Πεντέλης»

Σκηνικό διχασμού και έντονου προβληματισμού έχει προκύψει από την αντιπαράθεση ανάμεσα στη διοίκηση του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης και της διεύθυνσης της ορθοπαιδικής κλινικής αναφορικά με τα σοβαρά προβλήματα υποχρηματοδότησης της κλινικής. Με σχετική επιστολή της προς την ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά) η διευθύντρια της κλινικής, κ. Πασπάτη, επεσήμανε τα προβλήματα αυτά, αλλά και την αναγκαιότητα εύρεσης άμεσης λύσης (δημοσίευμα στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ 27/6/2017). Όπως αναφέρει το δημοσίευμα 12 παιδιά περιλαμβάνονται στη λίστα αναμονής, τα οποία ελλείψει ιατρικών υλικών και του κενού των αναισθησιολόγων δεν δύνανται να χειρουργηθούν άμεσα.

Η διοίκηση του νοσοκομείου με σχετική δήλωσή της (27/6/2017) παραδέχτηκε την έλλειψη χρημάτων, αλλά διέψευσε την αναβολή ή ακύρωση χειρουργείων. Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι για την εν λόγω κλινική ο ετήσιος προϋπολογισμός της είναι μόλις 60.000€, τη στιγμή που σύμφωνα με το δημοσίευμα το κόστος για την αντιμετώπιση μόλις μιας επέμβασης (για την αντιμετώπιση της παραλυτικής σκολίωσης) μπορεί να φτάσει έως και τα 10.000€.

Η ΕΙΝΑΠ με σχετική επιστολή της έκανε έκκληση στον Υπουργό Υγείας για άμεση λύση του θέματος, η απουσία του οποίου έως σήμερα γίνεται αισθητή διά της εκκωφαντικής σιωπής του.

Συνεπώς, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

  1. Τι απαντά το Υπουργείο Υγείας στην ΕΙΝΑΠ;
  2. Πόσα είναι τα καταγεγραμμένα περιστατικά που με βάση το νόμο περιλαμβάνονται στη λίστα χειρουργείου;
  3. Ποιος είναι ο προγραμματισμός για την υλοποίηση αυτών των χειρουργείων;
  4. Ποιος είναι ο προϋπολογισμός της ορθοπαιδικής κλινικής του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης τα έτη 2014, 2015, 2016 και 2017;

 

Οι ερωτών βουλευτής,

Σπυρίδων – Άδωνις Γεωργιάδης, Βουλευτής Β΄ Αθηνών

 

Πρόσφατα Δελτία Τύπου