ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

<Πίσω στη Λίστα

Σημεία ομιλίας του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας και υποψηφίου Βουλευτή Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών Άδωνι Γεωργιάδη, στο Μαρούσι

Αθήνα, 15/05/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σημεία ομιλίας του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας και υποψηφίου Βουλευτή Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών κ. Άδωνι Γεωργιάδη, σε κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση στο Μαρούσι.

«Σήμερα είναι μια πολύ καλή μέρα για εμάς στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και για εμένα προσωπικά. Θυμάστε που ο Αλέξης Τσίπρας με έλεγε Υπουργό Υπανάπτυξης; Έμπαινε στη Βουλή με ύφος χιλίων καρδιναλίων και όποτε με έβλεπε μου έλεγε «καλώς τον Υπουργό Υπανάπτυξης» για να με μειώσει. Αυτό το έχει σταματήσει τώρα γιατί μετά το +8,3% το 2021 και το +6% το 2022 του κοπήκανε τα γελάκια. Σήμερα βγήκαν τα στοιχεία της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία το 2023. Για την Ελλάδα ανεβάζει την πρόβλεψη από το 1,5% στο 2,4% που θα είναι μια από τις υψηλότερες επιδόσεις σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση αν το πετύχουμε».

«Το καλύτερο από όλα είναι ότι κάνει μια ανακοίνωση όπου αθροίζει τις επενδύσεις της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ και τις επενδύσεις της περιόδου Νέας Δημοκρατίας και τις κατατάσσει ανά έτος. Δηλαδή ανά έτος πόσο ρυθμό αυξάνονταν οι επενδύσεις στην περίοδο που ήταν Υπουργός ο Αλέξης Τσίπρας με τους Υπερυπουργούς ανάπτυξης που είχε τότε και κοκορευόταν και πόσο επί Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη. Ακούστε λοιπόν τα νούμερα: επί αυτών των αστέρων της πολιτικής της Αριστεράς οι επενδύσεις ανέβαιναν 0,6% το χρόνο. Επί εμού στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων που ήμουν ο Υπουργός “Υπανάπτυξης” ανέβαιναν 7,65% το χρόνο. Ακούστε δε το καλύτερο στην οικοδομή. Περίοδος ΣΥΡΙΖΑ οικοδομική δραστηριότητα -6,14%. Περίοδος Μητσοτάκη οικοδομική δραστηριότητα +7,65%. 13 – 14 σχεδόν μονάδες διαφορά από τον Υπουργό “Υπανάπτυξης”».

«Το λέω συχνά στα κανάλια και το πιστεύω. Όσοι αισθάνονται ότι περνάγανε καλύτερα στην Ελλάδα μέχρι τον Ιούλιο του 2019, ας ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ. Όσοι πιστεύουν ότι περνάνε καλύτερα το 2023, ας ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία. Αυτή νομίζω είναι μια πολύ δίκαιη διάκριση. Αν ψηφίζαμε με αυτό το κριτήριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα έπαιρνε κάτω από 75% γιατί η Ελλάδα του 2019 με την Ελλάδα του 2023 δεν έχει απολύτως καμία σχέση. Και προσέξτε, αυτό δεν είναι κάτι που το λέμε εμείς. Η μεγαλύτερη εφημερίδα της Γερμανίας, η “Frankfurter Allgemeine Zeitung” έγραφε το Σάββατο: «Η Ελλάδα το 2019 ήταν ένα βήμα προς τη δραχμή, η Ελλάδα του 2023 είναι το οικονομικό θαύμα της Ευρώπης». Στη λίστα Πέτσα είναι και η “Frankfurter Allgemeine Zeitung”;
Δεν προλαβαίνει να στεγνώσει το μελάνι και δημοσιεύει άρθρο η “Wall Street Journal” των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Κύριος τίτλος της «η Ελλάδα από τον θύτη της Ευρωζώνης παρουσιάζεται ως ο πρωταγωνιστής της Ευρωζώνης» και έχει ως κεντρικό θέμα τις επενδύσεις και πώς οι επενδύσεις που προσελκύσαμε αυτή την τετραετία στην Ελλάδα άλλαξαν τη μοίρα του τόπου μας. Δεν προλαβαίνουμε να διαβάσουμε το άρθρο αυτό και εχθές οι “Financial Times” έγραψαν: «Η Ελλάδα, ο απόλυτος πρωταγωνιστής στην ανάκαμψη της οικονομίας στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια». Αυτό κάναμε στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αυτό κάναμε για εσάς τέσσερα χρόνια. Δουλέψαμε από το πρωί μέχρι το βράδυ ασταμάτητα για να φέρουμε επενδύσεις, να ρίξουμε την ανεργία και να αλλάξουμε τη μοίρα αυτού του τόπου».

«Τι άκουσα για το «Καλάθι του Νοικοκυριού» δεν λέγεται. Σήμερα το έχουν αντιγράψει η Κύπρος, η Γαλλία, το θέλει το Βέλγιο και το Ηνωμένο Βασίλειο, το συζητάνε στην Ισπανία και στην Ιταλία. Γιατί λέτε να το συζητάνε όλοι αυτοί; Γιατί δουλεύει ή γιατί δεν δουλεύει; Γιατί δουλεύει. Όταν ξεκινήσαμε την πολιτική μας κατά της ακρίβειας, τον Σεπτέμβριο του 2022, ήμασταν η πέμπτη ακριβότερη χώρα της Ευρώπης. Σήμερα, είμαστε η δεύτερη φθηνότερη χώρα της Ευρώπης. Αυτό είναι το αποτέλεσμα πραγματικής πολιτικής όταν είσαι πάνω από τα προβλήματα. Ναι είχε τρέξιμο, ναι είχε ξενύχτι, ναι πήγαινα σε όλα τα σούπερ μάρκετ, πήγαινα ο ίδιος στα ράφια, έβλεπα τις τιμές, έβαζα πρόστιμα αλλά όλα αυτά δουλέψανε και μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια».

«Παραλάβαμε τρία ναυπηγεία κλειστά και παραδίδουμε τρία ναυπηγεία ανοιχτά. Παραλάβαμε το ΕΣΠΑ στην απορρόφηση να είμαστε στη θέση 19, παραδίδουμε την Ελλάδα στην θέση 1. Παραλάβαμε το Ελληνικό σταματημένο, παραδίδουμε το Ελληνικό να κατασκευάζεται. Παραλάβαμε την Ελλάδα τελευταία στις επενδύσεις και φέραμε μέσα σε τέσσερα χρόνια την Microsoft, την Pfizer, την Deloitte, την Cisco, την Amazon, την Google, την Facebook, την Teamviewer…Ηδονίζομαι να είμαι σε ένα κανάλι και να ρωτάω τον εκάστοτε Συριζαίο που έχω απέναντι: πείτε μου μία επένδυση που έχετε φέρει. Μια δική τους επένδυση που να φέρανε πέντε χρόνια κυβέρνηση δεν έχουν να δείξουν οι ανεπρόκοποι. Θα τους αφήσουμε να σταματήσουν πάλι τη χώρα;»

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι το πρώτο κόμμα την Κυριακή το βράδυ και θα φέρουμε μεγάλη νίκη στην παράταξη. Προσέξτε όμως, λόγω της απλής αναλογικής που έφερε ο Αλέξης Τσίπρας το 2016, αφού πήρε το bonus και κυβέρνησε με το bonus μια χαρά, όταν κατάλαβε ότι θα χάσει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί έβλεπε τις δημοσκοπήσεις, τότε θυμήθηκε ότι πρέπει να αλλάξει τον εκλογικό νόμο γιατί είναι αριστερός. Μην θεωρήσετε ποτέ ότι ψήφισε την απλή αναλογική για ιδεολογικούς λόγους. Ψήφισε την απλή αναλογική γιατί θα έχανε από τον Μητσοτάκη».

«Η απλή αναλογική δημιουργεί ένα πραγματικό πρόβλημα. Για πρώτη φορά μπορεί να γίνει κυβέρνηση στην Ελλάδα χωρίς τη συμμετοχή του πρώτου κόμματος. Άρα, λοιπόν, θέλω να σας πω το εξής: δεν φτάνει αυτή την Κυριακή το βράδυ να είμαστε πρώτο κόμμα, που θα είμαστε, πρέπει να έχουμε τέτοιο ποσοστό που να μην επιτρέπουμε να κάνουν κυβέρνηση οι ηττημένοι και που να μην έχουν το κουράγιο να πάνε να μας κλέψουν τη νίκη. Άρα, πρέπει να τρέξουμε. Μέχρι τελευταία στιγμή θα τρέξουμε για να φέρουμε στην κάλπη τον τελευταίο ψηφοφόρο της Νέας Δημοκρατίας. Οι εκλογές δεν κερδίζονται στις δημοσκοπήσεις. Οι εκλογές κερδίζονται στην κάλπη».

«Να δώσετε τη μάχη γιατί αν τους δοθεί η ευκαιρία να κάνουν Κυβέρνηση για να εμποδίσουν την αυτοδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα το κάνουν. Μην τους ακούτε που λένε ότι δεν θα το κάνουν. Το λένε γιατί είμαστε προ των εκλογών. Μόλις κλείσει η κάλπη και δουν ότι έχουν φάει πέντε, έξι μονάδες στο κεφάλι θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να εμποδίσουν τη νέα αυτοδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Για αυτό δεν χαλαρώνουμε, για αυτό πρέπει την Κυριακή να έχουμε πολύ μεγάλη νίκη».

«Οι εκλογές της 21ης Μαΐου είναι και οι εκλογές του σταυρού προτίμησης. Θέλω μόνο να σας πω το εξής: όσοι πιστεύετε ότι αυτά τα 4 χρόνια εργάστηκα και έκανα το καθήκον μου, παρακαλώ πολύ να μην με ξεχάσετε στο παραβάν και να μου βάλετε ένα σταυρό. Πάντα θεωρούσα την ψήφο των συμπολιτών μου την πιο ιερή ευθύνη. Οι συμπολίτες μου μου κάνουν την τιμή να με εκλέγουν και να με επανεκλέγουν σταθερά βουλευτή τους εδώ και 16 χρόνια. Θέλω να πιστεύω ότι θα συνεχίσουν και αυτή την τετραετία. Και να ξέρουν όσοι με ψηφίσουνε ότι, όπως κάνω πάντα, θα κάνω ότι μπορώ περισσότερο για να τιμήσω την εμπιστοσύνη τους και να κάνω αυτά που πρέπει για την πατρίδα».

«Θέλω όμως να σας πω και το εξής: ασχέτως αν θα ψηφίσετε εμένα ή κάποιον άλλον, αυτό που είναι το μείζον είναι να ψηφίσουμε όλοι Κυριάκο Μητσοτάκη, έναν πραγματικά άξιο Πρωθυπουργό, για να πάει η Ελλάδα μπροστά. Την Κυριακή το βράδυ είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα πανηγυρίσουμε μεγάλη νίκη και ο ελληνικός λαός με δύναμη και με πίστη, θα επανεκλέξει Πρωθυπουργό τον Πρωθυπουργό των νικών, τον Πρωθυπουργό της ανάπτυξης, τον Πρωθυπουργό της ισχυρής Ελλάδας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό

Ολόκληρη η ομιλία του στο ακόλουθο link:

 

Πρόσφατα Δελτία Τύπου