ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

<Πίσω στη Λίστα

Σημεία ομιλίας του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας και υποψηφίου Βουλευτή Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών Άδωνι Γεωργιάδη, στη Νέα Φιλαδέλφεια

Αθήνα, 18/05/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σημεία ομιλίας του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας και υποψηφίου Βουλευτή Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στην τελευταία ανοιχτή προεκλογική του συγκέντρωση, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

«Αυτή είναι μια συγκέντρωση νίκης εδώ από τη Νέα Φιλαδέλφεια για τη μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας, την Κυριακή. Θέλω να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς. Αυτή είναι η τελευταία ανοιχτή προεκλογική μου ομιλία για τις εκλογές της 21ης Μαΐου, για τις εκλογές της Κυριακής.

Θέλω να σας πω ότι κάναμε μία προεκλογική εκστρατεία όλοι οι υποψήφιοι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και κυρίως ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με πολύ μεγάλο κέφι, με πολύ μεγάλη όρεξη και με πολύ μεγάλο πάθος για να συνεχίσει η χώρα μας αυτήν την καλή πορεία που έχει και για να μην επιτρέψουμε στον Αλέξη Τσίπρα και στην Αριστερά να στείλουν πάλι τη χώρα μας στα βράχια όπως ονειρεύονται.

Σήμερα ήταν μια εξαιρετικά καλή μέρα για το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και μια από τις καλύτερες μέρες της θητείας μου αυτά τα 4 χρόνια. Ακούστε αυτή η τετραετία πως κλείνει:

Ξυπνάω σήμερα το πρωί, ανοίγω το email μου και η προσπάθεια δυο ετών για να μπορέσουμε να πάρουμε την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού για να ξεκινήσει επιτέλους η διπλή ανάπλαση και το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό, ενεκρίθη. Και ένα έργο που προσπαθούσαν διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις και διαδοχικοί υπουργοί να το ξεκινήσουν εδώ και 25 χρόνια και 25 χρόνια αποτύγχαναν, τώρα προχωράει και γίνεται πραγματικότητα. Αφού επί θητείας μου βρέθηκαν τα χρήματα, ολοκληρώθηκαν διαδικασίες και φτιάξαμε το γήπεδο εδώ στη Νέα Φιλαδέλφεια της ΑΕΚ, προχωράμε να φτιάξουμε και το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Σε τρία χρόνια θα είναι έτοιμο στον Βοτανικό για να πάμε να κάνουμε εγκαίνια εκεί.

Στη συνέχεια, στις 12:00 το μεσημέρι ξεκίνησε η Eurostat να ανακοινώνει τα στοιχεία του πληθωρισμού στα τρόφιμα σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θυμάστε όταν με τον Νίκο Παπαθανάση κάναμε το «Καλάθι του Νοικοκυριού» και όλους τους ελέγχους στα σούπερ μάρκετ και τους νόμους που ψηφίσαμε για τον πληθωρισμό, όλη τη μέρα ο ΣΥΡΙΖΑ μας ειρωνευότανε και μας έλεγε ότι αυτά δεν πρόκειται να κάνουν απολύτως τίποτα;

Εννέα μήνες μετά από όταν ξεκινήσαμε την προσπάθειά μας κατά της ακρίβειας, από εκεί που η Ελλάδα ήταν μέσα στις 5 υψηλότερες σε πληθωρισμό χώρες της Ευρώπης, από σήμερα είμαστε επισήμως η δεύτερη χαμηλότερη σε πληθωρισμό χώρα σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και αυτό το επίσημο στοιχείο από την Κομισιόν βγήκε σήμερα, τέσσερις μέρες προ των εκλογών. Και κλάμα ο φίλος μου ο Αλέξης. Όλα στραβά του πάνε. Αλέξη μου, φιλάκια ξανά.

Και μόλις δυο ώρες πριν, σε μια δύσκολη μέρα για τα ναυπηγεία, διότι ξέρετε, βρήκε την ευκαιρία η Αριστερά σήμερα να κηρύξει απεργία στα ναυπηγεία της χώρας που όταν πήγαμε με τον Νίκο τον Παπαθανάση εκεί ήτανε νεκρά, οι εργάτες απλήρωτοι επί δέκα χρόνια και τα ναυπηγεία κυριολεκτικά διαλυμένα, σήμερα που μιλάμε ταυτόχρονα επισκευάζονται στα ναυπηγεία Ελευσίνας έξι πλοία. Έξι πλοία που θα ήταν σήμερα στην Τουρκία να επισκευάζονται και επισκευάζονται στην Ελλάδα. Και σήμερα, βρήκε η Αριστερά την ευκαιρία να κάνει απεργία.

Σήμερα, λοιπόν, ήρθε η είδηση από την Ουάσιγκτον, μια προσπάθεια που ξεκίνησε από ένα ταξίδι μου στην αμερικανική πρωτεύουσα, τον Νοέμβριο του 2019, που συνεχίστηκε με διαδοχικά ταξίδια, επισκέψεις, zoom, επισκέψεις στον Αμερικανό πρέσβη και λοιπά επί τέσσερα χρόνια, σήμερα, μας ήρθε μέσω της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών η επίσημη έγκριση. Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών βάζει 125.000.000 στο σχέδιο αναβάθμισης και εξυγίανσης των ναυπηγείων Ελευσίνας και οι άνθρωποι που είναι εκεί θα βρουν δουλειά. Όχι μόνο διασώσαμε 600 θέσεις εργασίας αλλά σε δυο χρόνια από σήμερα εκεί θα εργάζονται άλλοι 2.000 εργάτες. Σε δυο χρόνια από σήμερα θα δουλεύουν στην Ελευσίνα 2.500 εργάτες χάρη στη δουλειά που κάναμε στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τρεις καλές ειδήσεις μέσα στην ίδια μέρα, τέσσερις μέρες προ των εκλογών. Αν αυτός δεν είναι καλός οιωνός για αυτό που έρχεται την Κυριακή τότε δεν ξέρω ποιος είναι. Θέλω να ξέρετε ότι τις μεγάλες επιτυχίες και τις νίκες δεν τις φέρνουν οι μονάδες, τις φέρνουν οι ομάδες. Οι ομάδες φέρνουν τις μεγάλες νίκες και η ομάδα της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη θα πάρει πάλι το πρωτάθλημα την Κυριακή.

Πάμε πολύ καλά. Την Κυριακή θα κερδίσουμε τις εκλογές. Όλοι το ξέρουν αυτό. Αλλά θέλω να προσέξετε τον μεγάλο κίνδυνο. Ο κύριος Τσίπρας ήξερε ότι θα χάσει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη όταν ψήφιζε την απλή αναλογική. Γιατί αν πίστευε ότι θα κερδίσει θα κράταγε το μπόνους. Και αυτό το σύστημα της απλής αναλογικής δημιουργεί ένα θανάσιμο κίνδυνο. Να κερδίσουμε την Κυριακή το βράδυ τις εκλογές και την Πέμπτη να δούμε να ορκίζεται άλλη κυβέρνηση, στο Μέγαρο Μαξίμου, «ειδικού σκοπού», όπως την είπε χτες ο κύριος Τσίπρας.

Θέλω να προσέξετε κάτι και να το πείτε στην πόλη αυτή, που αποτελείται από εργατικούς ανθρώπους, από οικογενειάρχες, από αυτούς που απαξιωτικά η Αριστερά ονομάζει «νοικοκυραίους», οι οποίοι όλη την μέρα εργάζονται για τα παιδιά τους για να τα σπουδάσουν και για να βρουν προκοπή. Αν έρθει αυτή η κυβέρνηση «ειδικού σκοπού», έστω και για λίγους μήνες, όλη η δουλειά που κάναμε τέσσερα χρόνια θα τιναχθεί στον αέρα. Όλες οι επενδύσεις θα φύγουν, ό,τι πετύχαμε θα καταστραφεί. Πάνε να κλέψουνε τη νίκη. Αυτό πάει να κάνει ο Τσίπρας γιατί ξέρει ότι θα χάσει. Πρέπει να πείτε στους φίλους σας εδώ στη Νέα Φιλαδέλφεια που θέλουν να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ, ότι θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και θα τους βγει Τσίπρας. Αυτός είναι ο κίνδυνος των εκλογών της Κυριακής. Αυτό είναι το σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα.

Προσέξτε, τι είπε εχθές ο Τσίπρας. Θέλει να κάνει Ειδικό Δικαστήριο, λέει, για τις υποκλοπές. Στις προηγούμενες εκλογές κάνανε τη σκευωρία Novartis. Σε αυτές τις εκλογές θέλουν τη σκευωρία υποκλοπών. Όλο τους το όνειρο είναι ποιον θα κλείσουν από εμάς στη φυλακή. Τίποτα άλλο δεν τους νοιάζει γιατί ξέρουν ότι στην κάλπη δεν μπορούν να μας κερδίσουν και εξυφαίνουν όλη την ώρα συνωμοσίες. Την απάντησή του όμως στα δόλια σχέδια του Αλέξη Τσίπρα θα τη δώσει ο ελληνικός λαός την Κυριακή με δύναμη.

Έχουμε διανύσει τώρα έναν μήνα που τρέχουμε όλοι οι υποψήφιοι. Εγώ έχω κάνει, δεν είναι υπερβολή, 400 ομιλίες. Όμως η μάχη αποδίδει. Σε κάθε δημοσκόπηση η Νέα Δημοκρατία ανεβαίνει και σε κάθε δημοσκόπηση ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει. Αυτή μας η δουλειά αποδίδει και το μόνο που σας ζητώ είναι αυτές τις 4 τελευταίες μέρες να μη χαλαρώσουμε καθόλου. Να βάλουμε την τελευταία πλάτη που χρειάζεται η Ελλάδα για να επανεκλεγεί στη θέση που του αξίζει αυτός ο άξιος Πρωθυπουργός.

Όταν διορίστηκα Υπουργός Επενδύσεων είχα πει σε μία μου συνέντευξη ότι θα πετύχω σίγουρα double score στις επενδύσεις έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και με ειρωνεύτηκαν. Ο Τσίπρας με αποκαλούσε στην αρχή Υπουργό Υπανάπτυξης, διότι του φαινόταν έξυπνο μέσα στην πανδημία να με κατηγορεί για την ύφεση που υπήρχε στον πλανήτη γη. Βγήκαν προχθές τα στοιχεία της Κομισιόν. Επί Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και Υπουργών Σταθάκη, Παπαδημητρίου και Δραγασάκη οι επενδύσεις αυξάνονταν 0,60% το χρόνο. Επί Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, οι επενδύσεις έτρεχαν κάθε χρόνο με αύξηση 7,65%. Τελικά δεν τους ρίξαμε double score, τους ρίξαμε 13 φορές στα αυτιά, 13 φορές περισσότερες επενδύσεις το χρόνο.

Αυτά τα νούμερα στον πολύ κόσμο μπορεί να μην λένε τίποτα. Ξέρετε τι είναι; Είναι οι δουλειές που βρήκανε εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, είναι οι δουλειές που βρήκε ο Αντώνης, η Μαρία, η Αναστασία, ο Γιώργος, ο Γιάννης, ο Κώστας. Είναι οι άνθρωποι που έχουν να πληρώσουν τώρα τους λογαριασμούς και τα φροντιστήρια των παιδιών τους, που βλέπουν ξανά το μέλλον με αισιοδοξία. Για αυτούς τους ανθρώπους δουλέψαμε, για αυτούς του ανθρώπους δουλεύουμε και για αυτούς θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και μετά τις εκλογές.

Όσο η Αριστερά υποκρίνεται ότι ενδιαφέρεται για τους απλούς ανθρώπους, τόσο περισσότερο να ξέρετε ότι αυτό είναι ψέματα. Η γνήσια λαϊκή παράταξη του τόπου, η γνήσια λαϊκή παράταξη που εκπροσωπεί τον αγρότη, τον δημόσιο υπάλληλο, τον μικρομεσαίο επιχειρηματία, ήταν πάντα η Νέα Δημοκρατία. Η παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, που με τον Αντώνη Σαμαρά κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη και που με τον Κυριάκο Μητσοτάκη κάνει την Ελλάδα πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη.

Εχθές, οι «Financial Times» γράψανε ίσως την πιο συγκλονιστική φράση: η Ελλάδα από παρίας των επενδύσεων έχει μεταβληθεί στην τίγρη της ανάπτυξης στην Ευρώπη. Στην τίγρη των επενδύσεων της Ευρώπης. Και μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες, η Barklays, είπε ότι αν επανεκλεγεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτοδύναμος Πρωθυπουργός η Ελλάδα εισέρχεται στο μεγαλύτερο κύκλο ανάπτυξης που θα έχει γνωρίσει στην πρόσφατη ιστορία της. Είναι δυνατόν όλα αυτά να τα αφήσουμε να πάνε στο βρόντο για να γίνει ξανά Υπουργός ο Γιάνης με ένα ν; Ε, κάντε τον πάλι Υπουργό. Θυμάστε πως το είχε πει την περασμένη φορά; Darling, I just closed the banks. Τώρα θα πει: darling, I just closed the banks again. Αυτό θα γίνει αν την Κυριακή δεν φέρουμε και την τελευταία ψήφο στη Νέα Δημοκρατία.

Μην κάνετε το λάθος να τους υποτιμάτε. Μέσα τους έχουν την ίδια τοξικότητα και το ίδιο μίσος που είχαν πάντα. Δείτε τι τραβάει από χθες ο Διονύσης Σαββόπουλος, ένας κορυφαίος καλλιτέχνης της χώρας που όλοι τον σέβονται, επειδή τόλμησε να πει ότι πιστεύει πως πρέπει να κερδίσει ο Μητσοτάκης. Λες και δεν έχει δικαίωμα στην Ελλάδα ένας πολίτης να πει ποιος θέλει να κερδίσει στις εκλογές. Δυο μέρες τώρα το τι βρισίδι του ρίχνουν οι Αριστεροί στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο τα ανώνυμα τρολ. Και η Έλενα Ακρίτα, υποψήφια βουλευτής στο Επικρατείας, αλλά και ο φίλος μου, αυτός ο ψηλός από τα Χανιά, ο Παύλος Πολάκης, που του έγραψε έναν οχετό στο Facebook.

Ξέρετε, στον ψηλό αυτόν έχω μεγάλη αδυναμία. Πάντα θυμάμαι την πιο ωραία ιστορία από όλες. Όταν έγινε η κυβέρνηση Σαμαρά και ψήφισε την Fraport και την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων, βγήκε ο Παύλος ο Πολάκης και είπε, “δεν θα αφήσω τους Γερμανούς να πάρουν το αεροδρόμιο Χανίων. Θα τους εμποδίσω με το κορμί μου”. Μετά από έναν χρόνο, ως υπουργός του Τσίπρα, υπέγραψε την πώληση του αεροδρομίου Χανίων στους Γερμανούς και πάντα ήθελα να ρωτήσω τους φίλους μου στην Fraport: το κορμί του Πολάκη που το κρύβουνε που τους το άφησε πεσκέσι την ώρα που του πήραν και το αεροδρόμιο; Το λέω για να μην νομίζετε ότι είναι τίποτα γενναίοι. Είναι επαναστάτες του γλυκού νερού. Του πληκτρολογίου. Ξέρουν να κάνουνε φασαρία και τοξικότητα εκεί που τους παίρνει. Εκεί που δεν τους παίρνει βάζουν την ουρά στα σκέλια.

Σε αυτή την προεκλογική περίοδο που τρέξαμε πραγματικά όσο ποτέ άλλοτε και που πήγαμε παντού για να μεταφέρουμε το μήνυμα της Νέας Δημοκρατίας, έχουμε εισπράξει από τον κόσμο απέραντη αγάπη. Έχουμε εισπράξει από τον κόσμο απέραντη αφοσίωση, όπως σήμερα εδώ, στην Νέα Φιλαδέλφεια, και σε αυτή την μεγάλη συγκέντρωση που για την Νέα Φιλαδέλφεια είναι πρωτοφανής. Γιατί; Διότι ο κόσμος μέσα του ξέρει ότι αυτά τα τέσσερα χρόνια, η Κυβέρνηση ενώ αντιμετώπιζε τις πιο μεγάλες παγκόσμιες δυσκολίες, πανδημία, πολέμους, πληθωρισμούς, ενεργειακή κρίση, εισβολή στον Έβρο, στάθηκε σε όλα όρθια και υλοποίησε στο ακέραιο όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις.
Και τώρα, μόλις πάρει ο πρωθυπουργός μας την εντολή αυτοδυναμίας από τον ελληνικό λαό, να είστε βέβαιοι ότι αυτή η οδός της προόδου θα συνεχιστεί. Εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν. Οι μισθοί στο τέλος της τετραετίας θα έχουν αυξηθεί κατά πολύ γιατί οι επενδύσεις θα φέρουν καλύτερους μισθούς για όλους τους Έλληνες. Και τα παιδιά μας που έφυγαν στο εξωτερικό, την προηγούμενη δεκαετία, θα αρχίσουν να επιστρέφουν για να τους δίνουμε εδώ τις δουλειές που θέλουν αντί να ψάχνουν να τις βρουν στη Γερμανία, στην Αμερική και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτός είναι ο στόχος. Αυτό είναι το εθνικό στοίχημα. Αυτό είναι που θα μπορέσουμε να κάνουμε εάν μας δώσετε δύναμη την Κυριακή.

Αυτή είναι μια συγκέντρωση νίκης σήμερα. Θα στείλω το βίντεο το βράδυ στον Κυριάκο Μητσοτάκη για να καταλάβει τι γίνεται εδώ, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Πάμε όλοι μαζί την Κυριακή για την μεγάλη νίκη. Πάμε να κάνουμε το καθήκον μας στην πατρίδα. Πάμε να δώσουμε τη μεγάλη ψήφο στον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό

Ολόκληρη η

Oμιλία του στο ακόλουθο link:

 

Πρόσφατα Δελτία Τύπου