ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

<Πίσω στη Λίστα

Έξι Πρόεδροι Επιμελητηρίων – Επαγγελματικών Φορέων αποτιμούν το έργο του Άδωνι Γεωργιάδη στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Αθήνα, 09/05/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αντιπρόεδρος της Ν.Δ. και εκ νέου υποψήφιος βουλευτής Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών κ. Άδωνις Γεωργιάδης απηύθυνε χαιρετισμό χθες, Δευτέρα 8 Μαΐου 2023, σε εκδήλωση που διοργανώθηκε προς τιμήν του από τον Πρόεδρο του Σωματείου Επαγγελματιών Εκπαιδευτών Οδηγών Αυτοκινήτων Δυτικής Αττικής και μέλος Δ.Σ. Ε.Ε.Α. κ. Νίκο Γρέντζελο.
Στην εκδήλωση παρέστησαν και έλαβαν το λόγο ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο Πρόεδρος των Εστιατόρων Αττικής κ. Γιάννης Δαβερώνης, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Γυμναστηρίων κ. Δώρος Κλεοβούλου και ο Πρόεδρος της Ενώσεως Επαγγελματιών Πρακτόρων ΟΠΑΠ κ. Γιώργος Πουλημάς.
Το παρών έδωσαν επίσης η πρώην ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Νίκη Τζαβέλα, πρόεδροι σωματείων όλων των επαγγελματικών κλάδων και πλήθος κόσμου.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Εκπαιδευτών Οδηγών Αυτοκινήτων Δυτικής Αττικής και μέλος Δ.Σ. Ε.Ε.Α. κ. Νίκος Γρέντζελος δήλωσε:
«Να πω ότι είμαι στο επαγγελματικό Επιμελητήριο εκλεγμένος από το 2006, έχουν περάσει Υπουργοί από όλες τις παρατάξεις και από τη Νέα Δημοκρατία και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από το ΠΑΣΟΚ. Ο μόνος άνθρωπος που είχαμε άμεση επαφή και μπορούσαμε να συνεννοηθούμε μαζί του προς όφελος των επαγγελματιών ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης και πιστεύω ότι αυτό έγινε γιατί είναι ένας άνθρωπος που έχει ένσημα. Είναι πολύ σημαντικό. Το θεωρώ πολύ σημαντικό να είναι ένας άνθρωπος της αγοράς.
Εμείς σαν κλάδος, γιατί έχει πολλούς εκπαιδευτές οδηγών εδώ, είχαμε ένα πρόβλημα διαχρονικό από το 2002 και μας το έλυσε μέσα σε 20 λεπτά όταν πήγαμε στο Υπουργείο Ανάπτυξης, με δύο τηλέφωνα έλυσε το πρόβλημα και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ».
Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου δήλωσε:
«Ξέρετε στα Επιμελητήρια έχουμε αυτό που λέμε ορθή κρίση. Δεν θυμάμαι, στα 25 χρόνια που είμαι στο Επιμελητήριο, στα 12 χρόνια που είμαι Πρόεδρος, Υπουργός να έχει τόσο μεγάλη ανταπόκριση. Πρέπει να πω δημοσίως δε, ότι στην περίοδο της πανδημίας μιλήσαμε πάρα πολλές φορές. Κάποια φορά έχουμε πει ότι πιο πολλές βλέπαμε τον Υπουργό παρά τη γυναίκα μας.
Κάναμε 17 τροπολογίες προς όφελος των επιχειρηματιών που δώσανε ανάσα σε πάρα πολύ κόσμο και βεβαίως, νομίζω ότι πρέπει να πω ότι η δουλειά του σαν Υπουργός είναι η καλύτερη που έχω διαπιστώσει στα χρόνια που ασχολούμαι και είναι αρκετά, έχω 42 χρόνια ένσημα στο χώρο των μικρομεσαίων.
Εγώ θέλω και προσωπικά να τον ευχαριστήσω για όλη αυτή τη συνεργασία. Θα χαρώ ιδιαίτερα αν παραμείνει Υπουργός. Πριν δώσω το λόγο στον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, το να μπορεί ένας Υπουργός να έχει την εύφημο μνεία των Επιμελητηρίων, των συνδικαλιστικών οργανώσεων, είναι πάρα πολύ δύσκολο και πραγματικά πρέπει να σας πω δημόσια ότι του οφείλουμε πάρα πολλά. Εγώ θέλω να τον ευχαριστήσω για άλλη μια φορά για την πολύ σπουδαία δουλειά που κάναμε όλα αυτά τα χρόνια. Υπουργέ μου να είσαι καλά και καλή επιτυχία».

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς δήλωσε:
«Εγώ τον Άδωνι Γεωργιάδη τον γνώρισα στις 14 Μαρτίου 2020. Τον ήξερα στις κοινωνικές εκδηλώσεις και στις όποιες παρουσίες του σε εμπορικές εκδηλώσεις, αλλά δεν είχα συνεργαστεί μαζί του. Από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι σήμερα, είχαμε μία πραγματικά εξαιρετική συνεργασία και το λέει ένας άνθρωπος που πολιτικά δεν ανήκει στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά η αλήθεια δεν μπορεί παρά να ακουστεί.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν ένας άνθρωπος και ένας Υπουργός, ο οποίος είχε αντανακλαστικά πρωτόγνωρα. Σε ιδιαίτερα κρίσιμες στιγμές για την οικονομία, έπαιρνε αποφάσεις, συμβουλευόταν τους εταίρους του και νομίζω ότι αυτό τον κάνει ξεχωριστό.
Θεωρώ ότι όποιος είναι στο χώρο και δεν τον ψηφίσει, κάνει τραγικό λάθος. Κάνει ένα τραγικό λάθος και πρέπει να τονίσω ότι μετά την απομάκρυνση από την κάλπη, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Μην πείτε, μετά δεν ήξερα. Σας τα είπαμε».

Ο Πρόεδρος των Εστιατόρων Αττικής κ. Γιάννης Δαβερώνης δήλωσε:
«Πράγματι η εστίαση βοηθήθηκε πάρα πολύ. Ο Υπουργός σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τον κλάδο μας έδειξε ιδιαίτερη πυγμή στο πως να μπορέσει να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να κρατηθούν. Είχαμε κάνει παρεμβάσεις και με την επιστρεπτέα προκαταβολή και για τα ενοίκια και για τις αναστολές στο προσωπικό και για το πρόγραμμα της επανεκκίνησης που ήταν πολύ σημαντικό για τους επιχειρηματίες, διότι ξεκινήσαμε να μπούμε σε μία λογική επανεκκίνησης σοβαρής, διότι ο κλάδος είχε να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρά προβλήματα και θεωρώ ότι η άψογη συνεργασία την οποία είχαμε, πράγματι έχει φέρει στο σημείο τα εστιατόρια να λειτουργούν.
Βρισκόμαστε σήμερα εδώ σε ένα φιλόξενο εστιατόριο και βλέπετε ότι υπάρχουν οι άνθρωποι οι οποίοι εργάζονται, υπάρχει ο επιχειρηματίας. Αυτό έχει συμβεί σε όλη τη χώρα. Μιλάμε για 80.000 επιχειρήσεις, μιλάμε για περίπου 450.000 εργαζόμενους. Άρα, αντιλαμβάνεστε ότι αυτός ο κλάδος βοηθήθηκε ξεκάθαρα από σημαντικές παρεμβάσεις τις οποίες έκανε ο Υπουργός. Αγαπητέ Άδωνι, σε ευχαριστώ, σου εύχομαι ό,τι καλύτερο, θεωρώ την επιτυχία σου δεδομένη και θέλω να πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε».

Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Γυμναστηρίων κ. Δώρος Κλεοβούλου δήλωσε:
«Στην όλη συνεργασία που είχαμε με τον Υπουργό Ανάπτυξης για όλο το διάστημα της πανδημίας, πραγματικά στήριξε τον κλάδο με δεκάδες τρόπους και έχουμε να παραδεχθούμε ότι αν τα γυμναστήρια ήταν ανοιχτά στην πανδημία και δουλεύανε, το 80% των γυμναστηρίων δεν θα εισέπραττε τα χρήματα που πήρε από τις επιδοτήσεις του Υπουργείου. Υπουργέ μου, σε ευχαριστώ για μια ακόμα φορά».

Ο Πρόεδρος της Ενώσεως Επαγγελματιών Πρακτόρων ΟΠΑΠ κ. Γιώργος Πουλημάς δήλωσε:
«Τον Υπουργό κ. Άδωνι Γεωργιάδη, εγώ τον γνώρισα στην πανδημία. Εκπροσωπώντας τα πρακτορεία ΟΠΑΠ δώσαμε μάχες πραγματικά, πράγματα τα οποία, όπως είπε και ο Υπουργός, άλλαζαν μέσα σε ένα βράδυ. Μαζί με τον Νίκο Παπαθανάση αλλάξαμε και κάναμε βελτιώσεις κατά την πανδημία με την επιστρεπτέα, με τις αποστάσεις, με τα ωράρια λειτουργίας. Δώσαμε πραγματικά μάχες.
Μου έκανε τρομερή εντύπωση, και παρόλο που το είπαν όλοι, πόσο πρακτικός ήταν καθώς πολλές φορές ανταλλάσσαμε μηνύματα μέχρι τις 24:00 η ώρα το βράδυ για το πως θα λειτουργήσουμε το επόμενο πρωί.
Είναι δεδομένο ότι ο άνθρωπος ξέρει τη δουλειά του, ο άνθρωπος ξέρει πώς θα χειριστεί την αγορά. Ξέρει τι θέλει ο επαγγελματίας, ο επιχειρηματίας. Δεν στέκεται στα κλισέ, φέρνει νομοθετικές ρυθμίσεις και κάνει ό,τι χρειάζεται για να λειτουργήσει η αγορά.
Οπότε από την δική μου τη μεριά, παρόλο που γνώρισα και τον άνθρωπο Άδωνι σε όλη αυτή τη διαδικασία, θέλω να πω ότι οι πολιτικοί έχουν μία εικόνα την οποία δεν την έχει ο Άδωνις. Ο Άδωνις είναι άνθρωπος που κάνει πράγματα, οπότε δίκαια είναι πρώτος, είναι αυτός που έχει φέρει την ανάπτυξη».
Τέλος, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης αφού άκουσε όλους τους ομιλητές, δήλωσε μεταξύ άλλων:
«Θέλω να σας πω κάτι πολύ ανθρώπινα, εκ βαθέων, “de profundis”. Τώρα τελειώνει η θητεία μου, θα παραδώσω σε λίγες μέρες στους διαδόχους μου, όποιοι και αν είναι αυτοί, ό,τι αποφασίσει ο ελληνικός λαός.
Αισθάνομαι πάρα πολύ μεγάλη τιμή και πάρα πολύ μεγάλη υπερηφάνεια που ολοκληρώνω τη θητεία μου στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών φορέων και των επιμελητηρίων λένε τόσο καλά λόγια για εμένα. Δεν τα παίρνω προεκλογικά και απλά, είναι για εμένα σημαντικά. Και μάλιστα όταν προέρχονται από δύο ανθρώπους με μεγάλη ιστορία στον επιμελητηριακό χώρο και από άλλο πολιτικό χώρο από τον δικό μου.
Θέλω να με πιστέψετε, στη διάρκεια της υπουργικής μου θητείας δεν έχω ξεχωρίσει τον τρόπο της συμπεριφοράς μου αναλόγως της κομματικής προέλευσης αυτού που έχω απέναντί μου. Ο Υπουργός δεν είναι Υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, είναι Υπουργός του Ελληνικού λαού.
Μου αρέσει πάρα πολύ να λύνω τα προβλήματα των άλλων ανθρώπων. Πιστεύω πραγματικά ότι το καθήκον ημών, των δημοσίων προσώπων, είναι να λύνουμε τα προβλήματα και των άλλων ανθρώπων. Χαίρομαι που αυτά τα 4 χρόνια μπόρεσα να είμαι έστω και ελάχιστα χρήσιμος σε πολλούς επαγγελματικούς κλάδους. Προέρχομαι ο ίδιος από τον χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Έκανα την πρώτη μου πώληση στα 12, κράτησα το πρώτο υποκατάστημα του πατέρα μου στα 15, ίδρυσα την πρώτη μου επιχείρηση στα 19, πληρώνω ένσημα από τα 19 και μπορώ να καταλάβω τον πόνο, την αγωνία και την κούραση που έχετε όλοι εσείς όταν έρχεται μια επιταγή μεταχρονολογημένη που πρέπει να την καλύψετε, όταν έρχεται τέλος του μήνα το ΙΚΑ και πρέπει να το καλύψετε και όταν έρχονται οι υποχρεώσεις η μία μετά την άλλη και πρέπει να τις καλύψετε.
Να ψηφίζετε ανθρώπους από τους δικούς σας κλάδους, να ψηφίζετε ανθρώπους που μπορούν να καταλάβουν τον δικό σας πόνο, να ψηφίζετε ανθρώπους που έχουν εμπειρία από τα πραγματικά προβλήματα της ζωής γιατί μία από τις μεγαλύτερες παγίδες στην πολιτική είναι να απομονωθείς από τον υπόλοιπο κόσμο. Οι πολιτικοί πρέπει να έχουν επαφή με τον πραγματικό κόσμο γιατί θα χρειαστεί να λύσουν τα προβλήματα των πραγματικών ανθρώπων.
Αν πιστεύετε ότι έκανα τη δουλειά μου, θα ήθελα όταν μπείτε στο παραβάν να με ψηφίσετε γιατί η δύναμη του πολιτικού είναι η εμπιστοσύνη των συμπολιτών του. Είτε ψηφίσετε εμένα, είτε τον Νίκο Παπαθανάση, είτε κάποιον άλλο συνυποψήφιό μου, θα έχετε κάνει καλή επιλογή. Αυτό που είναι μείζον είναι να ψηφίσετε Κυριάκο Μητσοτάκη.
Θα είναι τραγικό η Ελλάδα να έχει κάνει αυτό τον δρόμο και να γυρίσει πίσω για απροσδιόριστους λόγους».

Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό

 

Πρόσφατα Δελτία Τύπου