ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

<Πίσω στη Λίστα

Αδωνις Γεωργιάδης: Μας περιμένει ένα λαμπρό μέλλον

Σε λίγες εβδομάδες η Νέα Δημοκρατία θα κληθεί για άλλη μία φορά να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να υπηρετήσει με σύνεση το εθνικό συμφέρον. Είναι το συμφέρον αυτό που απαιτεί ένα νέο, σύγχρονο μοντέλο διακυβέρνησης που θα βασίζεται στην εθνική ενότητα, στην οικονομική ανάπτυξη, στην κοινωνική δικαιοσύνη και στη διεθνή αναγνώριση και σεβασμό.

Μην έχετε αμφιβολία ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Ο πρόεδρός μας και αυριανός πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύθηκε να επιδιώξει την ευρύτερη δυνατή συναίνεση, ακόμη και τώρα που η Νέα Δημοκρατία φαίνεται ότι επιτυγχάνει την αυτοδυναμία. Η Ελλάδα έχει πληρώσει πολύ ακριβά τους διχασμούς του παρελθόντος και το τοξικό πολιτικό κλίμα που διαμορφώθηκε με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, ήδη από την εποχή των «Αγανακτισμένων». Ο χωρισμός του ελληνικού λαού σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς, οι κατηγορίες για «γερμανοτσολιάδες», οι χυδαιότητες τύπου «στα τέσσερα» είναι το κακό παρελθόν που πρέπει να αφήσουμε πίσω μας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι πρωθυπουργός όλων, όχι μόνο αυτών που μας ψήφισαν για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή.

Το μήνυμα για πολιτική αλλαγή εστάλη και από τις αγορές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης πριν ακόμα εκλεγεί πρωθυπουργός. Η συντριπτική ήττα του Αλέξη Τσίπρα στις ευρωεκλογές, η σαρωτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας και η κήρυξη πρόωρων εκλογών, φύσηξαν αέρα αισιοδοξίας στους ξένους επενδυτές για την επόμενη ημέρα στη χώρα. Το 5ετές και το 10ετές ομόλογο υποχώρησαν σε ιστορικό χαμηλό, το Χρηματιστήριο απογειώθηκε, ενώ οι μετοχές των τραπεζών εκτινάχθηκαν, αντανακλώντας τις αυξημένες προσδοκίες για μία νέα κυβέρνηση με αξιοπιστία, σοβαρότητα, υπευθυνότητα και σχέδιο.

Αιχμή της πολιτικής μας θα είναι η μείωση των φόρων και η εξαφάνιση της γραφειοκρατίας. Η μόνη ελπίδα για το μέλλον είναι η Ελλάδα να μεταμορφωθεί γρήγορα σε μία φιλική προς το επιχειρείν χώρα. Η εθνική ασφάλεια και η εθνική αξιοπρέπεια εξαρτώνται απόλυτα από την ταχεία οικονομική μας ανάπτυξη. Οι εκλογές που έρχονται σε μεγάλο βαθμό αφορούν την οικονομία, τις θέσεις εργασίας και το διαθέσιμο εισόδημα. Πιστεύουμε στην ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη. Ομως, ας μη γελιόμαστε, χωρίς ανάπτυξη δεν μπορούν να υπάρξουν θέσεις εργασίας για όλους και «δίχτυ προστασίας» για τους αδύναμους. Ετσι, αποβλέπουμε στην ανάπτυξη για την κοινωνική συνοχή. Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν κατανόησαν ποτέ ότι δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική κοινωνική συνοχή όσο η οικονομία βουλιάζει και συρρικνώνεται.

Πιστεύουμε σε μια Ελλάδα που εμπιστεύεται και επενδύει στα παιδιά της. Θα αγωνιστούμε για μια κοινωνία δίκαιη και αξιοκρατική, που θα δίνει ίσες ευκαιρίες βασίζοντας τα θεμέλιά της στη γνώση, στην καινοτομία και στην ανταγωνιστικότητα. Το μεγάλο στοίχημα είναι η επιστροφή στην πατρίδα των χιλιάδων νέων που έχουν φύγει στο εξωτερικό. Οφείλουμε να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη τους και να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Επίσης, θα επαναφέρουμε στη ζωή μας την αίσθηση της ασφάλειας. Θα εγγυηθούμε δικαιώματα για όλους, αλλά με αντίστοιχες υποχρεώσεις από όλους. Δικαιώματα χωρίς υποχρεώσεις, δεν είναι «δημοκρατικά δικαιώματα» είναι «αντιδημοκρατικά προνόμια». Η ελευθερία συνυπάρχει μόνο με τη δημόσια ασφάλεια. Τα φαινόμενα τύπου «Ρουβίκωνα» θα αντιμετωπιστούν από το κράτος δικαίου. Στο κράτος δικαίου υπάρχει δημόσια ασφάλεια και δεν οργιάζει ο φόβος – αντίθετα ανθεί η ελευθερία.

Σε επίπεδο διεθνών σχέσεων, η διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα αναδείξει μια υπερήφανη Ελλάδα μέσα σε μια ενωμένη Ευρώπη. Επαναφέροντας την αξιοπιστία, θα συμμετέχουμε ισότιμα σε μια σύγκλιση λαών, εθνικών κρατών, εθνικών πολιτισμών και εθνικών συμφερόντων, χωρίς απεμπόληση της εθνικής μας ιδιαιτερότητας. Θα αγωνιστούμε για να κερδίσουμε όλες τις εθνικές μάχες που έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ και «να μαζέψουμε τα ασυμμάζευτα» στο Μακεδονικό.

Η διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν θα είναι απλά αποτελεσματική, αλλά θα διακρίνεται για το δημοκρατικό ήθος και ύφος στην άσκηση της εξουσίας. Η χώρα θα ξαναβρεί τον βηματισμό της και θα επιστρέψει στην κανονικότητα. Μας περιμένει ένα λαμπρό μέλλον. Είναι δέσμευση όλων μας!

* Ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης είναι αντιπρόεδρος της Ν.Δ. – βουλευτής βορείου τομέα, Β΄ Αθηνών. 

Πηγή Καθημερινή

Πρόσφατα Δελτία Τύπου