ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

<Πίσω στη Λίστα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 06/03/2019

Ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ., βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ.  Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα, Τετάρτη 6 Μαρτίου, στην εκπομπή «Αταίριαστοι» και στους δημοσιογράφους, κ.  Χρήστο Κούτρα και κ. Γιάννη Ντσούνο, στον ΣΚΑΪ, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

Για τις ποινικές διώξεις αναφορικά με την τραγωδία στο Μάτι

 

Για την έξοδο στις αγορές

 

Για τις δηλώσεις του κ. Πάϊατ

 

Για τις προσαγωγές στα Γιαννιτσά

 

 

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link

 

 

 

 

Στις 10 Φεβρουαρίου 2017 ο κύριος Τα΄πρας δήλωσε στη Βου΄λλη ταεξής: «Το σκάνβδαλο Novartios είναι η έκργρφαρση ενεός αφιαφανούς τρ΄ποπους ττριμολογησης των φαρμάκων

Ο οποιος ε΄χδει βασιστεί σε συηγκεκριμένα νομοθετικά μέτρα.

Καθοριστικ΄πος απράγοντας υπήρξε το γεγονός ότι η χλωρας μας αποτελούσε χώρα αναφοράς για τον καθορισμό της τιμλης των φαρμάκων σε άλλες 55 χώρες. Καστά συνέπεια μια υψηλκή τιμή στη χώρα μας εξασφάλιζε αυξημένα κέρδη σε άλλες 55 χώρεςε για τις εταιρίες, οι ιποοίες 55 χώερες συνιστοιύν και τη σηματινά μεγαλύτερη αγορά. Ο πρωθιυπουργόες που δήλωνε αυτά ψηφίζει σήμερα, στη Βου΄λη ΤΩΝ Ελλήνων νόμο με τον οποίο αλλάζει ο τρόπος τι,πολόγησης των φαρμάκων και επιτυ΄ρεπονται για πρώτη φορ’ά αυξήσεις έως 10% ετησίως στις; Τιμλες τους. Δηλαδή βάσει των όσων ο ίφιος ο κ. Τσίπρας ισχυριζόταν και αφού η χώρα μας αποτελεί χώρα αναφοράς για ΄λοες τοις α΄λλες χ΄.ωρες ο σηγμερινός νόμος ξθα αυξήσει τις τιμε΄ς των αφαρμάκων παγκοσμίως και άρα οι ποιυεθνικξές εταιρείες θα κερφίσουν εκατοντάδες ερκαρομμύρια. Συγκεκριμένα,. Ενώ ο δικός μας νόμος προέβ΄λεπε ότι η τιμή των αφαρμάκων καθορίζοταν από το μέσο όρο των τριών χαμηλοτέρων τιμών της Ε.Ε. από σήμερα οι τιμές θα καθορίζονται με βάση τις δ΄[υο χαμηλότερες τιμές της ευζω΄ζνης. Έτσι απικλείιονται όλες οι φωτχες χώρες με τις χαμηλότερες τιμές και επιτρέπονται για πρώτη φορά αυξήσεις τιμών. Στις αλεππάληλες ερωτήσεις μας γιατί ο κ. Ξανθός κ’άνει ένα τόσο μεγάλο δώρο στις που΄λυτεθνικές ερταιρτίες το μόνοι που βρ’ήλκε να πει έίναι ότι πολλές εταιρίες απείλησαν ότι θα αποσύρουν φάρμκα τους από την Ελλάφα λόγω των χαλμηλών τιμών. Δη΄λαδή ο κ. Ξανθός παραδέχτηκε ότι ξη κυβέρνμηση νομοθετεί αυτό το δώρο εκβιαζόμενη. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Πρόσφατα Δελτία Τύπου